Gömda gubbar

Den här annorlunda jordgubbstårtan ska tillagas i god tid, minst 4 timmar före servering. Den kan serveras på kaffebordet eller som dessert. Krämen med kesella och grädde sötas med honung och smaksätts med ingefära.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 färdiga tunna tårtbottnar
  • 1 dl punsch
  • Fyllning:
  • 1 l jordgubbar
  • 400 g kesella
  • 1 dl crème fraiche
  • 1½ dl klar honung
  • 1 tsk färskriven ingefära
  • 8 blad gelatin
  • 3 dl mellan- eller vispgrädde
  • Garnering:
  • 1½ msk farin
  • 3/4 msk kanel

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 10 minuter.
  2. Lägg en tårtbotten på ett tårtpapper. Pensla den med hälften av punschen. Sätt en ring runtom från en form med löstagbar botten (eller ett vikt folieband).
  3. Rensa jordgubbarna och lägg dem, ev halverade, på tårtbottnen.
  4. Blanda kesella, crème fraiche, honung och ingefära väl. Är honungen hård kan du värma den försiktigt i mikron eller i varmt vatten. Krama ur gelatinet och smält det försiktigt i sin egen fuktighet. Blanda det först med ca 1 dl kesellasmet och rör sedan ned det i resten av smeten. Vispa grädden fast och blanda ned den i kesellasmeten. Bred blandningen slätt över jordgubbarna.
  5. Pensla den andra tårtbottnen med resterande punsch. Lägg punschsidan nedåt över fyllningen. Tryck litet lätt så att kakan ligger jämnt över smeten. Ställ tårtan kallt ca 4 timmar. Strö över kanelfarin och skär med en tunn kniv loss kanten före serveringen.

Kommentarer

Tack för ditt recept . Denna tårta gjorde jag första gången för 20 år sedan och tappade bort receptet. Det är bland en av de godaste tårtor jag vet. 5 stjärnor från mig till dig. Nu är receptet i säkert förvar. Mvh pia

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…