Gorgonzolamuffins

De här muffinsen är matiga och goda och de passar bra till lättare måltider. Den något salta och väldigt smakrika gorgonzolaosten gör muffinsen fantastiskt goda.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g gorgonzola
  • 100 g valnötskärnor
  • 100 g smör
  • 7 dl vetemjöl special
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Garnering:
  • 10-12 valnötskärnor
  • Tillbehör:
  • 10-12 muffinsformar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela gorgonzolan i tärningar, ca 1x1 cm. Hacka valnötterna grovt.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda ner osttärningarna och de hackade valnötterna i mjölblandningen.
  3. Vispa ägget och rör ner mjölken och det smälta smöret. Rör ner äggsmeten i mjölblandningen. Blanda till en fast smet.
  4. Placera muffinsformarna på en bakpappersklädd plåt. Fördela smeten i formarna. Garnera till sist med en valnöt på toppen.
  5. Grädda muffinsen mitt i ugnen 18-20 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…