Gräddbakelse

Mums.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Tårtbotten:
  • 2 ägg
  • 0,5 dl Dansukker strösocker
  • 1 tsk Dansukker vaniljsocker med äkta vanilj
  • 4 msk vetemjöl
  • Smör eller margarin, samt vetemjölk till formen Dansukker strösocker att strö på kakan
  • Fyllning:
  • 1,5 dl bär, färska eller frysta
  • 2 msk Dansukker florsocker
  • Garnering:
  • 1,5 dl vispgrädde, ca
  • 2 tsk Dansukker gelésocker multi
  • 1 dl bär, färska eller frysta
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl Dansukker gelésocker multi

Gör så här

  1. Tårtbotten:
  2. Gör en form av folie eller bakplåtspapper, 35 x 15 cm och ställ på en plåt.
  3. Vispa äggen och de båda sockersorterna pösigt. Tillsätt vetemjölet och blanda väl.
  4. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 5 minuter.
  5. Strö lite socker på kakan innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
  6. 12 små, runda eller fyrkantiga bitar av tårtbottnen.
  7. Garnering:
  8. Skiva eller mosa bären och blanda dem med florsockret. Bred bär blandning på åtta av kakbitarna. Lägg de sista kakorna som lock.
  9. Vispa grädden med gelésockret till fast skum. Bred eller spritsa grädden runt kanten på kakorna. Lägg bär uppe på kakorna.
  10. Koka upp vatten och gelésocker och låt sjuda i 30 sekunder. Tag från värmen och låt svalna något innan gelén skedas över bären.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…