Gräddig Rotfruktskaka.

Mycket krämig och god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g rotselleri, morötter och/eller palsternackor
  • 2 potatisar
  • Smör
  • 1 1/2 tsk örtsalt
  • 2-2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • Persilja

Gör så här

  1. Skala och riv rotfrukter och potatis grovt. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg raspet och platta ut det i hela pannan. Krydda med örtsalt. Stek ca 5 min. Dela kakan i 4 bitar och vänd dem med en stekspade. Häll på grädden och lyft lite på kakan så att grädden rinner ner. Stek på svag värme i ytterligare 10-12 min. Strö över hackad persilja. Servera med råkostsallad och bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…