Gräddkola med mandel

Linda in kulorna i papper så att de inte fastnar i varandra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl kaffegrädde
  • 1½ dl sirap
  • 1½ dl sötmandel
  • 1 msk olja till pensling

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna utom mandeln i vid tjockbottnad kastrull. Koka kolamassan över svag värme. Rör då och då. Den är färdig då den stelnar och kan rullas till en kula, s.k. kulprov, när man häller några droppar i ett glas kallt vatten. Beräkna ca 1 timma koktid.
  2. Skålla, skala och skär under tidenmandeln i strimlor. Rosta dessa på aluminiumfolie i 100 graders ugn några minuter. Rör ner mandeln och häll snabbt upp kolan i oljan liten långpanna.
  3. Skär kolan i bitar med oljad vass kniv, innan den stelnat helt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…