Grännapaj med päron

Lite seg och underbart ljuvlig efterrätt med en frisk men söt smak av polkagrisar och päron

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 ½ dl mjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl hela polkagrisar, som sedan krossas
  • 3 mogna päron
  • 60-75 g kylskåpskallt smör

Gör så här

  1. Vispa ägg och strösockret vitt och pösigt.
  2. Blanda mjölet med bakpulvret.
  3. Krossa polkagrisarna fint, gärna i matberedare.
  4. Blanda ner mjölblandningen och polkagriskrosset i äggsmeten.
  5. Rör om försiktigt.
  6. Häll blandningen i en smord form med löstagbar botten.
  7. Skala päronen och skär dessa i tunna klyftor som sedan sticks ned i smeten.
  8. Hyvla med osthyveln det kylskåpskalla smöret och täck med detta överst.
  9. Sätt in i 175 grader 35-40 minuter i mitten av ugnen.
  10. Servera med lösvispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…