Grahamsbröd med keso

Gott som frukostbröd eller mellanmål!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 4 dl riven morot
  • 250 g keso
  • 2 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 15 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen och rör ut den med vatnnet i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta sist in vetemjölet. Degen kan bli något kladdig av keson, ta inte i allt för mycket vetemjöl. Jäs degen i bunken i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader
  3. Knåda degen en kort stund på mjölat underlag.
  4. Dela degen och rulla ut två tjocka längder. Platta till dom lätt med handen och skär degen i lagom stora bitar. Lägg dom tätt på en plåt med bakpapper och jäs i ca 20 minuter.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…