Grahamstarteletter

Jättegoda! För oss som tänker på figuren och för diabetiker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g kylskåpskallt smör/margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 2 msk vatten
  • Garnera med:
  • 3 blad gelatin
  • 125 g halvtinade björnbär
  • 12 physalis (kapkrusbär)
  • 2 dl utspädd äppeljuice (typ lättdryck)
  • 1 dl vispgrädde (låg fetthalt)

Gör så här

  1. Ugn: 200°.
  2. Finfördela fettet i mjölblandningen och tillsätt vattnet. Forma till en deg och låt vila i kylen, ca 30 minuter.
  3. Dela degen i fyra bitar som du kavlar ut till runda plattor, 12,5 cm i diameter. Nagga bottnarna med en gaffel och grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter. Låt svalna på galler.
  4. Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten. Dela upp björnbären, halvera kapkrusbären och garnera bottnarna med bären.
  5. Lös upp gelatinet och blanda med äppeljuicen. Låt blandningen tjockna innan du skedar den över garneringen. Låt tarteletterna stå i kylen en stund innan du spritsar på den vispade grädden.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…