Grahamstekakor

En lite nyttigare variant av tekakor

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1/2 dl sirap
  • 1/2 tsk salt
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 3 1/2 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och blanda i mjölken, låt det bli fingervarmt och häll det över jästen. Blanda i resten av ingredienserna.
  2. Knåda degen blank och smidig.
  3. Låt degen jäsa i 40 minuter. Baka ut till tekakor och låt jäsa ytterligare en stund. Grädda i 225 grader ca 10 minuter.

Kommentarer

Goda och lättbakade tekakor. Degen var väldigt lätt att handskas med. Mycket bra recept, tack! :-)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…