Grekisk honungs och hasselkaka

Den här grekiska hasselnötskakan är sötad med honung - en frestande godsak som hela familjen tycker om. Från kortserien Lev Bättre.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • + margarin till formen
  • 1 dl honung
  • 2 ägg
  • 1 dl lättyoghurt
  • 3 dl fint vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ½ dl fint hackade hasselnötter
  • Florsocker till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C. Klä botten av en springform, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper och smörj papperet och kanterna lätt med margarin.
  2. Vispa samman margarin och honung med elvisp till en fluffig smet. Vispa ned ett ägg åt gången och vispa väl mellan varje ägg. Vispa också ned yoghurten.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och hasselnötter. Rör ned mjölblandningen i äggsmeten och blanda väl. Häll smeten i formen och grädda ca 25 minuter. Kakan är färdig när det går att sticka med en provsticka utan att stickan blir kladdig.
  4. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna 15 minuter i formen. Stjälp upp den och låt svalna på galler. Sikta över florsocker och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…