Grekisk pastarätt

Aubergine, paprika och en mustig tomatsås ger pastan en himmelsk smak, full med nyttigheter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 350 g pastasnäckor
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 liten aubergine, tärnad
  • 100 g strimlad paprika
  • 250 g körsbärstomater, i halvor
  • 2½ dl passerade tomater
  • 1/4 tsk salt
  • 3/4 krm nymald svartpeppar
  • 2½ dl mager fetaost
  • 100 g urkärnade svarta oliver
  • 2 msk färsk basilika

Gör så här

  1. Tillaga pastan enligt anvisningen på paketet men uteslut saltet. Låt pastan rinna av väl i ett durkslag och håll den varm.
  2. Stek auberginetärningarna och vitlöken mjuka i en lättoljad teflonpanna i ca 10 minuter. Tillsätt strimlad paprika, halverade och passerade tomater samt salt och peppar. Koka samman i ca 5 minuter tills tomaterna känns mjuka.
  3. Lägg den varma pastan i en stor serveringsskål. Vänd ner aubergineröran. Strö över tärnad fetaost, skivade oliver och hackad basilika. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept