Grekisk valnötspaj

Mums

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 115 g svenskt smör
  • 2 msk crème fraiche
  • Fyllning:
  • 200 g valnötter
  • Knappt 1 dl strösocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 tsk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 25 g svenskt smör
  • 3 ägg

Gör så här

  1. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den i en matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll. Tumma ut degen i pajformen och ställ kallt en stund. Värm ugnen till 225° och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°. Rosta valnötterna i 10 minuter. Smält socker och citronsaft i en kastrull. Värm grädde, sirap, kakao, vaniljsocker och salt i en kastrull. Häll den varma blandningen i det smälta sockret och koka såsen ca 10 minuter. Det ska bli en kolasås. Tag kastrullen av värmen, rör ned valnötter, smör och ägg.
  3. Rör tills allt blandat sig. Fyll i det förgräddade pajskalet. Baka i 30 minuter eller tills pajfyllningen stannat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr