Grillad ananas med ingefära och mascarponekräm

God dessert efter grillningen

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 st ananas
  • Lite färsk ingefära
  • 2 msk smör
  • 1 msk farinsocker
  • 1 dl pekannötter
  • 1 msk kokos
  • Lite rom eller konjak

Gör så här

  1. Skala och klyfta färsk ananas. Skala och dela ingefäran smått. Gör små snitt i fruktytan och stoppa in ingefärsbitarna. Trä upp på grillspett (2 till varje bit). Grilla under lock.
  2. Hacka pekannötterna. Fräs upp smör i en panna, fräs ihop farinsocker, hackade pekannötter och riven kokos. Lägg i en skål och rör ner mascarponeosten och en skvätt rom eller konjak. Servera krämen till den grillade ananasen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…