Grönpepparflamberade jordgubbar med apelsinsås

Detta mina vänner, är en höjdare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk smör
  • Saft och finstrimlat skal av 1 apelsin
  • Saften av ½ citron
  • 1 tsk grönpeppar
  • 2 msk florsocker
  • 6 cl rent brännvin
  • ½ liter vaniljglass

Gör så här

  1. Värm en traktörpanna. Lägg i sockret och låt smälta tills det är mellanbrunt och karamellaktigt utan att brännas. Lägg i smöret och låt det smälta ihop med sockret under ständig omrörning. En gaffel är bra att röra om med. Bli inte orolig om karamellen biter sig fast på gaffeln för efter en stunds rörande så släpper den.
  2. Lägg i jordgubbarna, apelsinskalet och grönpepparen. Rör om väl. Pudra över florsockret. Slå på spriten och bränn av. Akta skägg och fläktgången för det brinner bra. Servera direkt med mjuk vaniljglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr