Grönsakslasagne med pesto

En lasagne som kommer lastad med grönsaker och mängder av smak! Tomatsåsen är lagom het och kryddad med pesto. Tomatsås och majs utgör stommen i fyllningen, en gräddig sås blir härligt krämig i mitten och det hela toppas med ost. Med färska plattor går det snabbare i ugnen också.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 2 msk olja
  • 500 g krossade tomater med chili
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • ½ dl pesto
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl mjölk
  • 400 g färska lasagneplattor
  • 340 g majskorn
  • 2 dl riven ost
  • 65 g ruccola

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. 2. Skala och riv morötterna fint. Fräs dem någon minut i oljan och rör ner krossade och passerade tomater, vatten och socker. Låt det koka ca 5 minuter på svag värme. Rör ner peston och smaka av med salt och peppar.
  3. 3. Blanda crème fraiche med mjölken.
  4. 4. Lägg lite av tomatsåsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med tomatsås och avrunnen majs. Bred ut crème fraichen på ett lager i mitten. Toppa med tomatsås och ost.
  5. 5. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. 6. Servera lasagnen med ruccola.
  7. Näringsvärde per portion
  8. Energi: 1987 kJ / 475 kcal
  9. Protein: 17,4 g
  10. Kolhydrat: 55,3 g
  11. Fett: 18,5 g

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept