Grönsakslimpa

Det kär är en typisk ligurisk grönsaksrätt som serveras som drinktilltugg eller som tillbehör till kött eller fisk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis
  • 500 g zucchini
  • 1 burk cannellinibönor (410 g)
  • 2 msk olivolja
  • 100 g parmesan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe persilja
  • 4 ägg
  • 20 basilikablad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Ruccola

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i cm stora tärningar.
  2. Koka i ca 7 minuter i lättsaltat vatten.
  3. Låt rinna av i durkslag.
  4. Dela zucchinin på längden, skrapa ut kärnhuset med en sked.
  5. Skär zucchinin i grova bitar.
  6. Koka i ca 10 minuter och låt rinna av i durkslag.
  7. Skölj de färdigkokta bönorna i kallt vatten.
  8. Mixa zucchini och bönor i mixer/matberedare tillsammans med olivoljan.
  9. Sätt på ugnen på 200 grader.
  10. Riv osten.
  11. Skala och finhacka vitlöken. Hacka persilja.
  12. Blanda zucchiniröran med ost, vitlök, persilja, ägg och grovt hackad basilika.
  13. Vänd ner potatistärningarna.
  14. Tillsätt 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  15. Blanda väl.
  16. Häll smeten i en smord långpanna, 30*40 cm, och grädda ca 35 minuter i ugnen.
  17. Låt svalna ochskär upp i fyrkanter.
  18. Dekorera gärna med ruccola.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept