Grönsakspaj

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 pkt bladspenat 250 g
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 5 tomater
  • 1/2 tsk basilika
  • salt
  • peppar
  • 3 ägg
  • 250 g keso
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl riven lagrad ost

Gör så här

  1. Hacka ihop matfett, de båda mjölsorterna och salt till en grynig massa. I en matberedare blir det bäst. Tillsätt vatten och arbeta ihop egen. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten och låt degen gå lite över kanten. Ställ formen kallt minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i 15 minuter. Tina spenaten och krama ur vattnet. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör utan att få färg. Rör i spenaten och fräs tillsammans ett par minuter. Krydda med salt och peppar. Skiva champinjonerna och fräs dem i smör tills all vätska ångat bort. Pressa i vitlök och krydda med salt och peppar. Bred ut spenaten i botten på pajskalet och lägg champinjonerna ovanpå. Täck med tomaterna skurna i skivor och strö på basilika, salt och peppar. Rör ihop ägg, keso, grädde och ost och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen pajen. Grädda i 35 - 40 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…