Grova frullebulle

Jättegoda o nyttiga, lite att tugga på!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl linfrö
  • 3dl fiber havregryn
  • 2 dl grahamns mjöl
  • 5 dl kokande vatten
  • 1 tsk salt
  • 5 dl fingervarm vatten
  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 1 dl ljus sirap för bröd
  • ½ dl matolja eller 50 gr smält margarin
  • 12-15 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm ugnen på 200 gr.
  2. Koka vatten och häll över frön och havregryn och salt, låt svälla och blir "grötig". Låt svalna tills det är finger varmt.
  3. Under tiden smälter man jästen i lite fingervarmt vatten och bland ihop med sirapen och den första "grötiga" degen.
  4. Blanda in vetemjöl till degen släpper bunken, lan behövas mer än vad det står.
  5. låt jäsa 30-35 minuter.
  6. Rulla ut till längder o dela dem i 8-10 bitar, pricka med gaffel o pensla med vatten och strö över havregryn eller grahamsmjöl
  7. Lägg på bakplåtspapper, låt jäsa en gång till ca 30 minuter,
  8. baka i varm ugn ca 12 minuter
  9. Jätte goda, Lycka till!!!

Kommentarer

Bakade brödet i början av veckan, men hade här i Tsykland ingen möglighet att kommer åt Grahamsmjöl så jag tog 2 dl vetekross och 1 dl vetekli istället och gjorde en stor limpa som jag bakade i en avlånga form. Blev mycket uppskattad av hela familien, tack för receptet.

Liknande recept