Grova kardemumma brytbullar

Tips: servera dem lätt ljummna till soppor och sallader.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vetekli
  • 1 dl havregryn
  • 1 liter vetemjöl

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunken. Häll över en del av vattnet (måste vara 37 grader) och rör runt tills jästen blandats. Häll sedan på rästen av vatten plus de resterande ingredienserna.
  2. Arbeta degen väl och låt sedan jäsa i 35 minuter med lite mjöl på under en bakduk.
  3. Forma sedan seden till fina runda bullar och låt dem jäsa i 35 minuter under en bakduk.
  4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…