Grovt surdegsbröd

Ett riktigt grovt surdegsbröd med långsamma kolhydrater. Recept på min surdeg hittar du på http://www.matklubben.se/recept/surdeg_paa_raag_till_maanga_bak_99659.html

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,2 l surdeg
  • 1 l kornmjöl
  • 1 l grovmalet råg
  • 2 dl 4-kornskross (ex.vis Saltå kvarn)
  • 2 msk salt
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 pkt à 50 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • ca 4-6 dl vetemjöl (degen ska vara fast)

Gör så här

  1. Blanda mjölsorterna och kornkross i ett större degkärl. Går bra att köra i en assistent modell större. Tillsätt salt och rör om. Sedan i med sirap, surdeg samt jästen som är utblandad i 2 dl ljummet vatten. Arbeta samman degen ordentligt. Låt jäsa under bakduk i 2 timmar.
  2. Dela degen i 4 lika stora delar. Baka ut varje deg till långsmala limpor som når från kortsida till kortsida av en ugnsplåt. Använder metoden att kavla ut och rulla till limpor. Låt limporna jäsa under bakduk i 1 timme. Innan gräddning snitta brödet och strö över lite vetemjöl. Gräddas i ca 25-35 minuter på 200 grader.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…