Gudruns Semlor

Blir porösa och luftiga bullar

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 75 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 3 msk socker
  • 1 ägg
  • 1 l Vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Blanda allt som en vanlig bulldeg , låt jäsa i 30 min.
  2. Baka ut till runda bullar som ska jäsa i 30 min.
  3. Grädda 5-10 min i 250 g.
  4. Skär lock av bullen och gröp ur innanmätet som du blandar med mandelmassa och lite mjölk för att få det smidigt.
  5. Lägg tillbaka i hålet och lägg på vispad grädde och locket.
  6. Pudra florsocker över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…