Guns rönnbergsgelé med äpplen

Lätt att laga gott att servera

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kg frostbitna rönnbär
  • 1 kg äpple
  • 5 dl vatten
  • 9 dl socker per liter avrunnen saft

Gör så här

  1. Skölj bär och frukt noga.
  2. Om rönnbären inte utsatts för naturlig frost
  3. så lägg dem i frysen ett dygn.
  4. Skär äpplena med skalet i bitar.
  5. Koka bär och äpplen i vatten tills de blivit mjuka.
  6. Låt saften självrinna genom silduk i minst 30 minuter.
  7. Mät saften och koka upp den och låt koka i 10 minuter.
  8. Skumma väl och tillsätt sockret lite i taget.
  9. Rör om tills det har löst sig helt.
  10. Skumma väl igen.
  11. Låt geléet koka sakta i 10 minuter.
  12. Det skall vara simmigt.
  13. Skumma en tredje gång och ös sedan upp geléet i varma
  14. burkar som skjölts ur med vatten och atamon.
  15. Känner man sig osäker på om geleet blir tillräckligt fast kan
  16. man tillsätta ett pektinmedel.
  17. Följ då anvisningarna på paketet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…