Hälsosamma brödbullar

Detta är min egen mix av bla linfrö, vetekli och grahamsmjöl. Hoppas att det smakar!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • ½ dl ljus brödsirap
  • 50 g smält margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl krossade linfrön
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 ½ dl vetekli
  • Resten vetemjöl

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en degbunke. Häll i salt och brödsirap. Smält margarinet och häll i mjölken och värm till fingerljummet. Häll över jästen. Rör om tills jästen har löst sig.
  2. Häll i linfrön, grahamsmjöl och vetekli. Därefter fyller du på med vetemjöl tills degen släpper bunken. Arbeta ordentligt några minuter.
  3. Låt jäsa i 40 minuter.
  4. Arbeta degen med lite mer mjöl om den känns för kladdig. Dela den i 24 bitar och rulla till bollar som du plattar till lite på plåten. Låt jäsa ytterligare i
  5. 30-40 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225 och baka sedan bullarna 8-10 minuter mitt i ugnen. Låt svalna under bakduk.

Kommentarer

Toppen gott bröd =)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…