Håkonskakor

Goda små kakor med florsocker och mandelmassa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Dag 1
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 1 ½ dl florsocker
  • 75 g marsipan, grovt riven
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 1/4 dl vetemjöl
  • Dag 2
  • 1 ägg
  • Råsocker

Gör så här

  1. Dag 1:
  2. Rör smör och florsocker fluffigt tillsammans med den rivna marsipanen. Tillsätt mjölet och vaniljsockret och rör snabbt ihop till en smidig deg. Ställ degen i kylskåpet en dryg halv timme.
  3. Dela därefter degen i fyra delar och gör fyra rullar, ca 2,5 cm i diameter. Svep in rullarna i plastfolie och förvara i kylskåp till nästa dag.
  4. Dag 2:
  5. Vispa ihop ägget och häll upp råsocker på en stor tallrik. Snurra först rullarna i det uppvispade ägget och därefter i råsocker.
  6. Skär sedan 4–5 mm tjocka skivor och lägg på bakpappersklädd plåt. OBS! Inte för tätt då kakorna flyter ut något.
  7. Grädda mitt i ugnen i 175° 12–15 minuter. Låt svalna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept