Halloffeepaj

Även denna är en succé med stykande åtgång. Annorlunga och sjukt god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g digestivkex
  • 100 g smält smör
  • 1 burk kondeserad mjölk, ca 400 g
  • 500 g hallon
  • 2½ dl vispad grädde
  • 40 gr mörk och ljus flisad choklad

Gör så här

  1. Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten (Obs pilla bort ettiketten på burken annars fasnar den i kastrullen). Burken måste vara helt täckt med vatten, fyll på allt efterhand som det kokar bort.
  2. Låt koka i minst tre timmar, ju längre du kokar desto hårdare toffé blir det.
  3. Smula kexen i matberedare och blanda det med det smälta smöret.
  4. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt till dess toffén är färdig. .
  5. Kyl den oöppnade burken i kallt vatten.
  6. Bred ut smeten över pajskalet. Fördela hallonen ovanpå.
  7. Vispa grädden och bred den över. Garnera med flisad mörk och ljus choklad.
  8. Ställ kallt till serveringen.

Kommentarer

Min syster brukar ha krossad dajm överst på denna sjukt goda tårta, supergott!
Gjorde den här som efterrätt till påskmiddagen, supergod å kommer göras igen... Full pott blir de självklart! Lägger upp ett foto också.
Är det någon som vet om man kan byta ut digestivekexen mot något? Tacksam för svar.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…