Hallon créme caramel

En créme caramel går väl alltid ner.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • ½ dl mjölk
  • 2 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
  • 5 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • Hallon

Gör så här

  1. Koka upp grädde, mjölk, 2 msk socker och vaniljsockret under omrörning.
  2. Vispa äggulorna och 3/4 socker ljust och poröst. Vispa ner gräddblandningen i äggsmeten. Häll smeten i ugnsfasta portionsskålar och sätt dem i en långpanna. Häll kokande vatten på plåten.
  3. Grädda i 150 grader till en krämig konsistens ca 1 - 1½ timme. Låt sedan svalna och skrapa bort ev. skum. Ställ i kylen, gärna under natten.
  4. Vid servering; strö över ett rikligt lager med socker och grilla portionsformarna högt uppe i ugnen i 250 grader, tills dom fått gyllen brun färg, OBS passa noga det går fort ibland.
  5. Täck varje form med hallon. Ät och bara njut.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…