Hallon och blåbärspaj

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • 3 msk socker
  • Vaniljcrème (eller marsán):
  • 2 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 msk socker
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning:
  • 1/2 liter blåbär
  • 1/2 liter hallon

Gör så här

  1. Kör pajdegen i matberedare till slät deg. Klä en ugnsäker form med degen, nagga i botten och grädda den i 225 grader i 20 minuter.
    Blanda mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en tjockbottnad kastrull och låt bladningen sjuda upp under kraftig vispning ill den tjocknar. Tillsätt vaniljsockret när den svalnat. Fyll pajskalet med krämen och häll på bären.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept