Hallongrottor i ny tappning

Hallongrottor med färska bär och smält gelé är helt klart en uppgradering av ett redan väldigt bra recept!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 liter färska hallon (eller hallonsylt)
  • 1 dl smält röd eller svartvinbärsgelé

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt det. Arbeta ihop till en deg.
  3. Rulla ut degen till en längd och dela den i 20 bitar. Rulla dem till kulor och lägg i småbrödsformar.
  4. Gör en fördjupning i varje kaka (och lägg i en klick sylt). Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter.
  5. Använder du färska bär: Baka dem utan sylt och lägg sedan dit bären vid servering.
  6. Smält gelén i en liten kastrull på spisen och pensla bären försiktigt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…