Hallonkaka

Himmelskt god hallonkaka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kakbotten:
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • Fyllning:
  • 1-2 liter hallon
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • Garnering:
  • Hallon
  • Riven blockchoklad

Gör så här

  1. Smält smör och låt det svalna. Smörj en stor pajform ca 30 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Rör i grädde och smör.
  3. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader ca 15-20 minuter.
  4. Lägg ett generöst lager hallon ovanpå kakan.
  5. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna riktigt äggtoddypösigt med sockret. Rör i mjölet.
  6. Vispa vitorna med ren, torr visp i en ren bunke riktigt hårt och vänd ner dem i smeten.
  7. Bred smeten över hallonen och grädda i ytterligare 10 minuter.
  8. Garnera med hallon och riven choklad om så önskas.
  9. Tips. Jag hyvlar chokladen med osthyveln. Det går jättebra.

Kommentarer

Toppengod kaka, nästan som tårta. Och ganska snabbgjord. Jag har testat med att byta ut mot andra bär och det blir lika gott. Min familj och vänner älskar den.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…