Hallonmouse

GI.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g hallon
  • 4 äggulor
  • 3 dl mjölk
  • 6 msk sötningsmedel
  • 3 gelatinblad
  • Hallonsås:
  • Kör 300 g hallon i en mixer,
  • Tillsätt saften av en citron
  • 2 msk sötningsmedel

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulorna i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt det hela långsamt bli varmt och tjockna. Ta kastrullen av plattan då blandningen fastnar på vispen.
  2. Kör hallonen i mixer och tillsätt sötningsmedel. Låt gelatinet rinna av och lös upp det i den varma krämen. Blanda hallonen och äggkrämen. Häll blandningen i en lätt smord form och låt stelna i kylen i minst 12 timmar. Servera moussen kall med hallonsås till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr