Hallonmoussetårta

En lättgjord, fräsch och fruktig hallonmoussetårta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • ¾ dl potatismjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Mousse:
  • 250 g hallon
  • 4 gelatinblad
  • 4 dl vaniljyoghurt
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 lime, rivet skal
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner blandningen i ägg och sockerblandningen.
  3. Häll i en form med löstagbar kant 24 cm.
  4. Grädda i nedre del ca 25 min. Låt kakan svalna innan den lossas från formen. Låt den kallna på gallret.
  5. Mousse:
  6. Passera hallon genom en sil. Lägg gelatin i kallt vatten i ca 5 min.
  7. Blanda hallonpure med yoghurt, florsocker och limeskal.
  8. Värm lite av blandningen i en kastrull. Låt gelatinbladen smälta där. Blanda med resten av hallon och yoghurtblandningen.
  9. Vispa grädde till fast skum och vänd ner i hallon och yoghurt blandningen.
  10. Lägg botten tillbaka i den diskade formen. Fördela mousse ovanpå. Ställ kallt minst 4 timmar.

Kommentarer

Man kan använda fryst hallon. Tina upp de bara.
Kan man använda frysta hallon?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…