Hallonmuffins med vaniljkräm

Serveras gärna med en klick vispad grädde på toppen, som en bakelse.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 250 g smält smör
  • Rivet skal och ¾ dl saft av en citron
  • Ca 3 dl hallon, färska eller frysta
  • 1 ½ dl vaniljkräm
  • Garnering:
  • Florsocker
  • 18-20 amerikanska muffinsformar medium

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggvispet. Tillsätt smör, citronskal och citronsaft. Rör ihop, vispa inte. Vänd till sist ner hallonen.
  3. Bottna formarna med en klick smet, därefter 1 tsk vaniljkräm. Fyll på med smet så formarna är fyllda till drygt hälften. Toppa med ett fint hallon.
  4. Grädda i mitten av ugnen, 200º, ca 15 minuter. Känn med sticka.
  5. Låt svalna och sikta över florsocker. Serveras gärna med en klick vispad grädde på toppen.

Kommentarer

Jättegoda muffins, hade dom på kalas i helgen och dom blev väldigt uppskattade och det gick bra att ha dom frysta innan/Karin
De kan frysas men garnera dem med florsocker efteråt!
kan dom frysas?
Riktigt gott :)
Gjorde dessa idag. Använde mig utav björnbär istället. Det blev oxå gott. Jättegoda blev dom. Maria
Bra recept!
Väldigt goda muffins! Hade dock ingen vaniljkräm hemma så jag improviserade med chokladpudding istället och det blev gott det med!
Nästa besök Thomas

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…