Hallonpaj

Läskande sommarpaj

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk kallt vatten
  • 4 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 6 dl hallon - färska eller osockrade frysta

Gör så här

  1. Arbeta ihop smör, mjöl, florsocker och vatten till en pajdeg och lägg den kallt i en timme.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Kavla ut degen och lägg den i en pajform (ca 23 cm i diameter). Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i ca 5 minuter.
  4. Sätt ner ugnen till 180°.
  5. Vispa äggulorna i en skål och vispgrädden i en annan. Tillsätt strösocker och vaniljsocker till grädden och blanda den med äggulorna.
  6. Häll fyllningen i det förgräddade och något avsvalnade pajskalet. Fördela hallonen ovanpå.
  7. Grädda pajen i ugnens nedre del i ca 15 minuter tills gräddsmeten har stelnat.
  8. Servera ljummen med vispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…