Hallonparfait

En klassisk parfait är en trevlig avslutning på middagen. Till den här hallonparfaiten mixas hallonen till puré. Du har god hjälp av en mixer eller mixerstav när du ska göra det. Om barnen ska äta av parfaiten är det bäst att inte hälla konjak i.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 4 dl grädde
  • 4 dl hallon
  • Citronsaft
  • 1 msk cognac

Gör så här

  1. Mixa hallonen till puré.
  2. Separera äggulorna från vitan och vispa äggulorna och sockret pösigt i vattenbad.
  3. Se noga till att temperaturen i vattnet inte överstiger 50°.
  4. Vispa äggkrämen kall.
  5. Blanda i hallonpuré, citronsaft och cognac.
  6. Vispa och tillsätt grädden.
  7. Häll blandningen i form och ställ den i frysen i 2–3 timmar.
  8. Det går även att lägg upp parfaiten i portionsskålar eller glas.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…