Hallonripplad pavlova

Den här pavlovan är glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • 3 dl rice crispies
  • 4 dl hallon
  • 2 msk culinary syrup, karamellsmak
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl blåbär

Gör så här

  1. Sätt igång ugnen på 125°.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, ett par matskedar åt gången och fortsätt vispa. Sikta och vänd till sist ner majsstärkelse och rice crispies.
  3. Rita en cirkel på ett bakpapper, ca. 20 cm i diameter, använd gärna ett tallrik som mall. Bred ut smeten så att den bildar en rund botten. Gör kanten lite högre. Ställ plåten i mitten av ugnen och sänk temperaturen till 100°. Grädda i 1,5 timme. Låt svalna.
  4. Mixa hälften av hallonen med culinary syrup. Ringla hallonsåsen över marängen. Vispa grädden och klicka eller spritsa den på marängen. Garnera med resten av bären.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr