Hallontarte

Observera att mängdangivelserna inom parentes bara är ungefärliga. För bästa resultat ska ingredienserna vägas upp.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Sockerdeg:
  • 180 g smör
  • 110 g florsocker (knappt 2 dl)
  • 40 g mandelmjöl (drygt 1 dl)
  • 3 g salt (2 krm)
  • 60 g äggula (ca 4 st)
  • 310 g vetemjöl (drygt 5 dl)
  • Mazarinmassa:
  • 250 g mandelmassa
  • 125 g smör rumstempererat i kuber
  • 2 ½ ägg
  • 25 g mjöl (knappt 1/2 dl)
  • Garnering:
  • Vaniljkräm eller sylt
  • Hallon eller andra skogsbär
  • Florsocker

Gör så här

  1. Nyp ihop smör, florsocker och mandelmjöl tills smöret är klumpfritt. Tillsätt salt och äggula. Bland sist i mjölet tills det precis bildar en deg. Lägg i plastfolie i kylen 2-3 timmar.
  2. Kavla ut degen tunt och klä formarna med degen. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Riv mandelmassan grovt. Rör ihop med smöret tills inga klumpar återstår. Vispa ner ett ägg i taget. Vispa sist i mjölet.
  4. Fördela smeten i formarna och baka i mitten av ugnen 8-10 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler.
  5. Fördela lite vaniljkräm eller sylt på tarterna och lägg på massor med färska hallon eller andra skogsbär. Pudra över lite florsocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…