Hallontryffel

Dessa lyxiga små tryffelbitar, med sin härligt rosaröda färg, blir som små konstverk. Kombinationen av hallon och choklad ger en underbar smakupplevelse!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 300 g mandelmassa
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • ½ dl vetemjöl
  • 5-6 droppar röd hushållsfärg
  • 50 g mandelspån
  • Tryffel:
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl frysta hallon
  • 1½ dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • Garnering:
  • 16-20 hallon
  • Ev 2 msk sockerkulor

Gör så här

  1. Börja med bottnen: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan grovt. Lägg mandelmasserivet och smör i en matberedare med kniven isatt. Mixa tills en jämn smet bildas.
  2. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda till sist ner mjöl och hushållsfärg.
  3. Smörj en form, ca 15x20 cm. Klä formen med bakpapper. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Strö mandelspån över smeten. Grädda bottnen ca 18 minuter. Låt den svalna helt, gärna i kylen.
  4. Gör chokladtryffeln: Finhacka chokladen och lägg hacket i en skål. Värm hallonen lätt i en kastrull. Lägg bären i en sil och pressa ut saften. Ställ saften åt sidan.
  5. Koka upp grädden och hallonsaften. Häll sedan vätskan över chokladbitarna och rör tills chokladen har smält. Tillsätt smöret och rör tills tryffeln ser glansig ut.
  6. Bred tryffeln jämnt över kakbottnen. Dekorera med hallon och sockerkulor. Låt svalna i kylen ca 30 minuter. Dela i lagom stora munsbitar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr