Halv special

En gammal klassiker. Jättelätt att göra själv. Om du skall grilla i skogen, lägg potatismoset i en termos. Mättar mer än bara grillad korv med bröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Potatismos:
  • 3-6 potatisar (beroende på storlek)
  • 25 g smör eller margarin
  • 1-1 ½ dl mjölk (beroende vilken potatissort)
  • Salt
  • Peppar
  • Gurkmajonnäs:
  • 10 msk hackad gurka (typ bostongurka)
  • 10 msk majonnäs
  • 4 korvbröd
  • 4-8 grillkorvar (halv el hel special)

Gör så här

  1. Gurkmajonnäsen:
  2. Blanda den hackade gurkan med majonnäsen. Ställ den kallt.
  3. Potatismoset.
  4. Skala potatisen och dela den i mindre bitar så går det mycket fortare att koka dem mjuka, tar då bara ca 10-15 minuter.
  5. Häll av vattnet och börja därefter mosa potatisen. Man kan t.ex. använda potatisstöt, elvisp eller purépress.
  6. Tillsätt smör eller margarin.
  7. Rör i så mycket mjölk som går åt tills moset är poröst.
  8. Smaksätt med salt, peppar
  9. Grilla eller stek korven.
  10. Värm korvbröden något.
  11. Lägg i korven i brödet. Ha på ev ketchup och senap. Klicka på moset och toppa till sist med gurkmajonnäsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept