Spansk biffgryta

Lite synd att använda biff tyckte vi. Kommer att använda annat nötkött nästa gång.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 biffar (à ca 200 g och ca 3 cm tjocka)
  • 1 lök
  • 3 paprikor (t.ex. en av varje färg
  • 250 g körsbärstomater
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 cl extra virgine olivolja
  • 250 ml rött vin
  • 1 kg potatis
  • 100 g gröna oliver (utan kärna)
  • Aluminiumfolie

Gör så här

  1. Ta ut biffarna ca 2 timmar i förväg .
  2. Skala och hacka löken grovt.
  3. Skiva paprikorna i små bitar.
  4. Salta och peppra biffarna, vänd dom i vetemjölet.
  5. Stek biffarna i olja ca 2 minuter per sida, fördela köttet i en ungsfast form.
  6. Värm ugnen 175 grader.
  7. Stek löken, vitlöken, paprikorna och tomaterna, smaka av med salt och peppar.
  8. Häll i vinet och 200 ml vatten, låt koka ca 2 minuter.
  9. Fördela över köttet och sätt i ugnen ca 2 timmar.
  10. Koka potatisen, halvera oliverna.
  11. Spara 200 ml av potatisvattnet, purera potatisen med vattnet och olivoljan.
  12. Häll i oliverna och smaka av med salt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept