Halvfranska

Enkelt, gott bröd som smakar ljuvligt till frukostfikat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ pkt jäst
  • ½ liter vatten
  • 1 dl rapsolja
  • 1kg vetemjöl special
  • (Byt gärna ut lite av mjölet mot 1 -2 dl dinkelgryn)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk flytande honung
  • Flingsalt
  • Dinkelgryn

Gör så här

  1. Ljumma vatten + olja till 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt vätskan, salt och de mesta av mjölet.
  3. Arbeta ihop till en smidig deg.
  4. (Jag använder matberedaren)
  5. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 20 min.
  6. Ta upp på mjölat bakbord och arbeta ev. in mer mjöl.
  7. Dela degen i fyra delar och forma bröd och lägg på plåt. Jäs brödet under bakduk ca 15 min.
  8. Pensla bröden med lite rapsolja och strö över lite flingsalt och dinkelgryn.
  9. Grädda i 200 grader ca 30 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…