Halvfrusen italiensk chokladdtårta

Italienarna har många recept på semifreddo, halvfrusna desserter. Denna härliga chokladtårta har sitt ursprung på Sicilien och görs på många ägg utan att för den skull bli mäktig. En given sucé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 150 g mjukt smör
  • 150 g florsocker
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 5 msk Cointreau

Gör så här

  1. Dela äggen. Lägg äggulorna i en skål tillsammans med smör och florsocker. Vispa allt vitt och luftigt.
  2. Smlt blockchokladen i vattenbad. Häll chokladen och Cointreau i sockerblandningen.
  3. Vispa äggvitorna till skum och vänd försiktigt ner dem i chokladblandningen. Häll blandningen i en springform och ställ den i frysen över natten.
  4. Servera med färska bär och eventuellt även lite vispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@suss_b

Maffig chokladtårta

Härlig och mäktig chokladbomb! Två kladdkakor med mjölkchokladkräm som fyllning och mörk chokladkräm till topping!

@juls

Chokladtårta

Detta är en riktigt god och enkel tårta att göra! Den är fyllig och en garanterad hit!