Hasselnöts- och chokladtryffelpaj

Hasselnöts- och chokladtryffelpaj

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 75 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl farinsocker
  • 3 dl hasselnötter
  • 1 msk vetemjöl
  • Tryffelglasyr:
  • 75 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 3 msk kallt kaffe

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter, med löstagbar kant. Ställ den i kylen ca 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175°C. Nagga pajdegens botten med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Vispa ägg, strö- och farinsocker pösigt. Finhacka nötterna eller kör dem i matberedare. Blanda äggvispet med nötter och vetemjöl.
  4. Häll fyllningen i formen och grädda 25-30 minuter på nedersta falsen i ugnen. Låt pajen svalna.
  5. Smält smör och choklad på svag värme i en kastrull. Blanda ner kaffet och häll alltsammans över pajen. Låt stelna. Servera eventuellt med vispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…