Hasselnötskaka med choklad

Det här är en mycket god och hållbar kaka som trots att den inte innehåller något smör är mycket saftig. Det är en perfekt kaka att bjuda på till eftermiddagskaffet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g hasselnötskärnor
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • ½ dl kaffegrädde
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Finfördela nötterna noggrant i en matberedare eller mal dem i en mandelkvarn.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt sedan kaffegrädden.
  3. Blanda de finfördelade hasselnötterna med mjöl och bakpulver. Hacka chokladen grovt och blanda ner. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
  4. Smöra och bröa en rund eller avlång form, ca 1 liter. Häll smeten i formen. Grädda hasselnötskakan i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
  5. Servera gärna med en fräsch fruktsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…