Hasselnötsskorpor

Goda till kaffe.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 gr smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm kajennpeppar (kan uteslutas)
  • ½ tsk salt
  • Ca 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 gr grovhackade hasselnötter
  • 50 gr mörk blockchoklad (70% kakaohalt)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skär smöret i tärningar och låt det bli rumsvarmt.
  3. Rör ihop smör, ägg, socker, vaniljsocker, salt och ev kajennpeppar.
  4. Blanda ner mjöl och bakpulver.
  5. Rör sist i hackade hasselnötter och hackad blockchoklad. Häll upp degen på mjölat bakbord och forma till 3-4 ganska smala längder som läggs på en plåt, lätt smord eller med bakplåtspapper.
  6. Grädda 20 min.
  7. Låt längderna svalna något innan de skärs diagonalt till ca 1,5 cm breda skorpor.Lägg tillbaka dem på plåt och rosta ca 10 min i 150 graders ugnsvärme med luckan på glänt. Vänd gärna skorporna en gång så att båda sidor får färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…