Hasselnötstårta med päron

När jag vill vara nyttig så gör jag denna tårtan! Nyttig och nyttig? Mer som en paj än tårta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liter vaniljyoghurt
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g havre eller grahamskex
  • ½ dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 2 ½ dl grädde (valfri fetthalt, men ska gå att vispa)
  • 3-4 päron
  • 1-2 msk fryspulver eller 3 tsk gelatinpulver

Gör så här

  1. Låt vaniljyoghurten rinna av i ett kaffefilter, det tar några timmar. Kör nötter och kex i en mixer, eller mal nötter och krossa kexen. Häll i olja och vatten, blanda ihop. Tryck ut kexsmeten i en form med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter.
  2. Vispa grädden och blanda med den avrunna yoghurten. Sikta ner frys eller gelatinpulver så att smeten stelnar något. Rör kraftigt. Skala päronen och skär i tunna skivor.
  3. Rör ner dem i yoghurtsmeten. Lägg smeten ovanpå nötbotten, ställ kallt ett par timmar. Dekorera med hela hasselnötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept