Hasselnötstårta

Det går bra att förbereda nötbotten dagen innan. Man kan garnera tårtan några timmar innan gästerna kommer, förvara den då i kylen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g malda hasselnötter
  • 1 tsk bakpulver
  • Till formen:
  • Milda
  • Ströbröd
  • Garnering:
  • 2-2½ dl Milda Visp
  • 2-3 msk O´boy
  • 1 dubbeldaim

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Tillsätt de malda nötterna blandat med bakpulvret och rör till en jämn smet.
  3. Smörj och ströa en rund bakform med löstagbar botten. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.
  5. Vispa Milda Visp och smaksätt med O´boy. Bred grädden över tårtan och strö slutligen krossad daim över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…