Havre- och chokladrutor

Ljuvliga rutor med en bas av havregrynssmet, fyllning av choklad och toppad med havresmet och m&m's.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Havregrynssmet:
  • 225 g rumstempererat smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl havregryn
  • Chokladfyllning:
  • 400 g (1 burk) sötad kondenserad mjölk
  • ca 100-125 g choklad (osötad eller vanlig blockchoklad)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 1 dl m m's till dekoration

Gör så här

  1. Blanda de första fem ingredienserna till en fluffig röra. Rör sedan ner mjöl och därefter havregryn. Smeten ska vara lite smulig. Använd ca 2/3 av smeten och täck botten på rektangulär ugnsform (ca 23x33 cm), som är täckt med bakplåtspapper. Tryck till så att smeten blir en jämn och fin botten.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron, och blanda med kondenserad mjölk. Rör ner vaniljsockret. Häll fyllningen över bottnen i ugnsformen.
  3. Strö över den sista 1/3 av havregryns smeten och toppa med m&m's. Grädda 25-30 min i 175 grader. När kakan svalnat, skär den i bitar och servera!

Kommentarer

Denna kaka var hetl underbar. Fick högsta betyg av hela min familj!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…