Havrebröd med vetesurdeg (bakmaskin)

När jag började baka med vetesurdeg, hittade jag på följande recept till min bakmaskin (en Menuett, inköpt på JULA)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 ml vatten
  • 30 g smör
  • 1 ½ - 2 tsk salt
  • 1-3 msk brunsocker ELLER brödsirap
  • 200 g havregryn
  • 525 g vetemjöl
  • 25 g vetekli
  • 120 g (ca) vetesurdeg
  • Ca 1 msk brödkryddor efter smak

Gör så här

  1. Kör på degprogram. (Om din bakmaskin inte har detta, försök köra vanligt program OCH kom ihåg att avbryta det efter sista knådningen!) Låt jäsa i maskinen i ca 9 timmar. Grädda.
  2. OBS receptet ger ett ganska stort bröd, så minska på mängderna om det behövs för din bakmaskin. Dvs, låt det inte jäsa över kanterna...
  3. Tips:
  4. Jag brukar ha i ca 1 msk stött fänkål som brödkrydda.
  5. Jag brukar inte grädda bröden så hårt, men det är förstås också efter tycke och smak. Jag brukar göra så att degprogrammet kör färdigt på kvällen, runt klockan 20-21. Sedan är det bara att grädda brödet på morgonen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…