Havregryns Smulpaj Med Äpplen

En snabb och enkel smulpaj gjord på hälften vetemjö och hälften havregryn. Dekorerad med äpplen, brun farin och kanel. Serveras med vaniljsås eller vaniljglass.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4-5 svenska äpplen
  • 2 msk brun farin

Gör så här

  1. Blanda ihop smör, socker, vetemjöl, havregryn och vaniljsocker till en smulig deg.
  2. Häll hälften av smuldegen i bottnen, fördela de skalade och hackade äppelbitarna över bottnen. Strö över lite kanel och lägg sedan ut resten av smuldegen över äpplena. Avsluta med att strö över brun farin, för att få den krispiga ytan.
  3. Grädda mitt i ugnen på 200°C ca. 10-15min (varmluft)
  4. Pajen ska få en gyllenbrun yta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…