Havregrynsbröd med morotsmarmelad och solrosfrön

Ett underbart gott och saftigt långpannebröd som jag fick smaka hos min älskade dotter, som också gillar att baka liksom mamma.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 msk morotsmarmelad
  • 2 morötter
  • 3 msk olja
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 ½ dl solrosfrön
  • 2 dl rågmjöl
  • 4 dl fiberhavregryn
  • 8 dl specialvetemjöl

Gör så här

  1. Skala och riv morötterna fint. Smula jästen i en bunke/köksmaskin. Värm vattnet fingervarmt, och rör ut jästen. Tillsätt olja, salt, solrosfrön, morotsmarmelad och de finrivna morötterna. Blanda de torra ingredienserna och häll i bunken/köksmaskinen. Kör/arbeta degen några minuter tills den släpper i kanterna, den ska vara ganska lös. Pensla en bunke med lite olja, det är då lättare att ’hälla’ ut degen i långpannan. Låt jäsa i bunken ca 45 min.
  2. Smörj en långpanna och ’häll’ i degen, platta ut den till en kaka med mjölade händer. Gör ett rutmönster med en degskrapa, ca 24 rutor. Låt jäsa i 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader. Om du vill, pensla brödet med ljummet vatten och strö på lite solrosfrön eller lite rågmjöl. Grädda brödet i mitten av ugnen, i ungefär 20 minuter. Låt brödet svalna på galler.

Kommentarer

Har bakat dessa havrerutor flera gånger såå goda och lätta o göra.Byter ut marmeladen mot lite sirap eller honung

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…